Minimalist Garden in South London



The brief for this Putney Garden was to get as much space out of this small area as possible. The garden had hideous paving and not much else in it. It was also slightly “squashed” by high walls. The client wanted a small seating area in which to entertain, a water feature and an area for the children to play. At the end of the garden there is an office.

In order to make the garden feel less hemmed in we put in a raised bed around the seating area and broke the height of the wall by adding horizontal lathes of trellising. There was so little space that we incorporated a wooden bench into the area by the raised bed. The remit was also for planting with a contemporary feel and climbers to once again help disguise the height of the walls.

Call today for a FREE initial consultation on 07785 340714. Get In Touch